O femeie din Satu Mare care a murit la începutul anului a lăsat prin testament suma de 103.000 de euro Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, în semn de recunoştinţă pentru tratamentul pe care instituţia l-a suportat în cei 14 ani de boală. Moştenirea este o premieră pentru instituţie, iar banii vor fi folosiţi pentru plata tratamentelor altor bolnavi.

Autor   Elvira Gheorghita, Marian Buga  Sursa  news.ro

Femeia a decedat la vârsta de 67 de ani, în urma unei boli cronice, şi a decis să lase banii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, în condiţiile în care nu avea rude apropiate.

Directorul CJAS Satu Mare, Georgeta Pop, a declarat, luni, corespondentului News.ro, că instituţia a obţinut prin testament un cont bancar în valută cu suma de 103.000 de euro.

”Procedura de intrare în posesie pentru suma de 103.000 euro este în curs de derulare la nivelul CAS Satu Mare”, a precizat Georgeta Pop.

Reprezentanţii instituţiei nu ştiau nimic despre intenţiile femeii bolnave, iar în timpul vieţii aceasta nu i-a contactat pe angajaţi pentru a-şi exprima recunoştinţa.

"Doamna Tinca a beneficiat de servicii medicale pentru afecţiunea de care suferea la fel ca oricare asigurat, fără a avea alte solicitări”,  a spus Georgeta Pop.

Instituţia a fost contactată la mijlocul lunii februarie de către executorul testamentar în calitate de legatar pentru contul în valută al testatorului.

”Mai există un cont în lei şi un imobil despre a căror legatari nu avem cunoştinţă”, a adăugat directorul instituţiei.

Cei 103.000 euro vor fi folosiţi de CAS Satu Mare pentru plata tratamentelor altor bolnavi.

”Prin acest gest nobil, înţelegem că intenţia doamnei Tinca a fost de a veni în sprijinul persoanelor cu probleme de sănătate, dorinţă ce-i va fi îndeplinită, iar pentru conducerea şi colectivul CAS Satu Mare este un mesaj de încredere şi de recunoaştere a activităţii”, a mai declarat Georgeta Pop.

Acest caz este o premieră în cei 17 ani de activitate ai CJAS Satu Mare.

"Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
Michel de Montaigne
"Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
admin@amfms.ro