Sursa gds.ro

În România, se estimează că aproximativ un milion de persoane suferă de astm, numărul acestora fiind în continuă creştere. Incidenţa cancerului bronhopulmonar, comparativ cu alte tipuri de tumori canceroase, este ridicată, cu peste 7.300 de cazuri noi înregistrate anual. Boala pulmonară obstructiv cronică (BPOC) este una dintre afecţiunile ce reprezintă o problemă gravă de sănătate publică în România. Se estimează că în țara noastră ar fi un milion de persoane care suferă de BPOC, dar numai 100.000 sunt diagnosticate cu această boală. Oltenia are cei mai mulţi bolnavi de tuberculoză (TBC) din Europa, iar în țara noastră fumatul omoară aproximativ 33.000 de persoane anual. Numărul pacienților doljeni diagnosticați cu boli pulmonare este în creștere. Dr. Cristina Călărașu vorbește despre aceste probleme, dar și despre posibilitățile de tratament.

GdS: Bolile pulmonare afectează tot mai mulți români, dacă ne uităm în statistici. Care sunt afecțiunile pe care le întâlniți cel mai des la pacienții dumneavoastră?

Citeste mai departe

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro