Sursa http://adevarul.ro

Autor Claudia Popa

Scandalul bolnavilor imobilizaţi duşi pe tărgi la CAS pentru a obţine adeverinţa de asigurat a ajuns până la premierul Tudose, care a cerut să fie demişi cei responsabili. Prefectul judeţului Bihor, Ioan Mihaiu, s-a întâlnit cu Viorel Paşca şi a precizat că a fost identificată o soluţie pentru ca astfel de situaţii să nu se mai repete.

Mai multe persoane imobilizate la pat au ajuns, miercuri la prânz, pe holurile CAS Bihor, fiind duse cu tărgile de către bihoreanul Viorel Paşca, omul care se ocupă de îngrijirea a peste 200 de bolnavi, fără aparţinători sau un acoperiş deasupra capului.  Bolnavii au fost transportaţi pentru a li se elibere o adeverinţă de asigurat, ei fiind îngrijiţi la Dumbrava, de către Paşca, căruia funcţionarii instituţiei au refuzat să îi înmâneze documentele solicitate, pe motiv că, potrivit prevederilor legale, cardul de sănătate sau adeverinţa care face dovada calităţii de asigurat pot fi eliberate doar titularului sau unei persoane împuternicite. Scandalul iscat l-a determinat pe premierul Tudose să-I ceară ministrului Sănătăţii, bihoreanul Florian Bodog, luarea unor măsuri, inclusiv demiteri ale celor vinovaţi de situaţie.

Citeste mai departe

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro