• produsele analizate de InfoCons, de la mai mulţi producători, au până la 10 E-uri, acoperă peste 50% din doza zilnică de sare, şi au o grămadă de grăsimi saturate • studiul efectuat de InfoCons a vizat 12 produse de tip parizer ce se găsesc pe piaţa românească
Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor InfoCons a dat publicităţii rezultatele unui nou studiu cu privire la conţinutul de E-uri, sare, grăsimi, compuşi cu potenţial alergen şi calorii ce se regăsesc într-un alt produs “îndrăgit” de mai multe generaţii de români, cunoscut pe vremea comunismului drept “Carnea săracului”, şi anume Parizerul. Rezultatele studiului arată că şi acest produs abundă în E-uri şi grăsimi nesănătoase, toate “asezonate” cu multă sare. Potrivit realizatorului cercetării, în cadrul studiului au fost analizate 12 de produse, care au ca producător sau distribuitor firmele “Carrefour România”, “Cristim 2 Prodcom”, “Kaufland România”, “METRO Cash&Carry Romania”, “CIA ABOLIV”, “FOX COM SERV”, “GOODIES MEAT PRODUCTION”, “PROFI ROM FOOD” şi “Auchan Romania”.