Medicii de familie din Vrancea se declară nemulțumiți de negocierile pentru noul contract cadru și mai ales de modul în care reprezentanții Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, spun ei, au încercat să le impună și în acest an, contractul din anii anteriori.

Sursa ziaruldevrancea.ro

Autor Dana Lepădatu

Practic, după protestele de luna trecută, medicii de familie au fost primiți la Primul Ministru al României pentru consultări. Au avut loc discuții în prezența ministrului sănătății, al ministrului muncii și al președintelui CNAS. După cum ne-au declarat reprezentanții medicilor de familie, primul ministru a părut a înțelege doleanțele acestora, iar discuțiile au continuat cu reprezentanții CNAS, pentru a se putea ajunge la un acord privind noul contract-cadru. Însă, ”în timp ce ne aflam încă la masa negocierilor, cei de la CNAS au publicat pe site-ul lor contractul -cadru, variantă copy-paste după cel de anul trecut. Acest lucru s-a întâmplat după patru, cinci rude de negocieri, fără știința nostraă și fără ca noi să semnăm măcar un proces verbal din care să reiasă că negocierile au fost încheiate sau că s-ar fi ajuns la vreun acord”, ne-a declarat Alexandru Ghenadi, secretar general al Patronatului Medicilor de Familie din Vrancea. Medicii de familie spun că printr-o hotărâre de guvern, se intenționează, mai nou, prelungirea prin act adițional a contractelor cadru de anul acesta până în aprilie 2018, dar că, în acest context, medicii de familie spun că au început negocieri pentru a nu semna actul adițional de prelungire.

 

"Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
Michel de Montaigne
"Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
admin@amfms.ro