La 60 de kilometri de Cluj, un medic de familie este eroul sătenilor. La orice oră din zi sau din noapte, sare în ajutorul celor bolnavi. A ales să fie medic de ţară deşi putea opta pentru un post în străinătate, bine plătit. Mai mult, şi-a cheltuit banii pentru a utila cabinetul inclusiv cu un ecograf. De Ziua Internaţională a Medicului de Familie, poate spune că familia lui sunt pacientii.

Tanti Ana este dintr-o dată mai liniştită. De fiecare dată când îi trece pragul medicul Sorin Ristea ştie că îi va fi mai bine.

El, medicul care îi îngrijeste pe oamenii din cele 11 sate câte are comuna Căşeiu din Cluj, preferă să îi viziteze pe pacienţi acasă. Ştie că, mai ales cei bătrâni, sunt dependenţi de ajutorul lui.

Sorin este medic în Căşeiu de patru ani. Are 38 de ani şi încă de la absolvire ar fi putut alege un post în străinătate. Pe bani buni. Dar a ales să fie medic de ţară. A preluat un cabinet pe care în parte l-a utilat din fonduri proprii.

Pentru Sorin Ristea contează foarte mult să ştie că îi lasă pe oameni liniştiţi după fiecare consultaţie.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro