Comisia Europeană a aprobat medicamentul Signifor produs de compania Novartis pentru a trata o tulburare hormonală rară a glandei pituitare, a anunțat luni compania elvețiană, citată de Reuters.

Foto: (c) Arnd Wiegmann / REUTERS

Medicamentul, utilizat pentru tratarea acelor adulți cu acromegalie pentru care intervenția chirurgicală nu poate fi o opțiune, a fost aprobat după ce două studii au arătat că permite un control al bolii mai mare decât terapiile existente, a precizat Novartis.

Acromegalia este cauzată de o tumoare benignă la glanda pituitară care secretă hormoni de creștere în exces și poate duce la extinderea unor părți ale corpului, inclusiv mâinile, picioarele și caracteristicile faciale.

Se estimează că în Uniunea Europeană două persoane din 10.000 sunt afectate de această boală, susține Novartis, citată de Reuters.

AGERPRES/(autor: Constanța Niță, editor: Mariana Ionescu)

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro