Echipa de medici care îl îngrijește pe Rick Sacra, medicul infectat cu Ebola internat la un spital din Omaha în Nebraska (SUA), a confirmat marți că a utilizat medicamentul experimental TKM-Ebola pentru tratarea pacientului, relatează EFE.

Foto: (c) Xu Suhui/ XINHUA ARHIVA

"Suntem mulțumiți că TKM-Ebola era disponibil pentru tratarea doctorului Sacra", a declarat Phil Smith, șeful unității speciale de la Centrul Medical din Nebraska în care pacientul este supus de două săptămâni acestui tratament.

Administrația Medicamentelor și Alimentelor (FDA) a autorizat recent utilizarea acestui medicament produs de corporația farmaceutică Tekmira, care împiedică replicarea virusului în corp. "Deși FDA a dispus recent ca Tekmira să furnizeze TKM-Ebola pentru a trata pacienții infectați cu virusul ebola (...) există cantități limitate", a spus Smith.

În afară de TKM-Ebola, Sacra a primit recent o transfuzie cu sânge de la Kent Brantly, celălalt pacient care se recuperează de această boală cu rate înalte de mortalitate.

Medicul Kent Brantly, 33 de ani, și infirmiera Nancy Writebol, 59 de ani, amândoi misionari, care au contractat virusul în timp ce lucrau într-un centru medical din Liberia, au fost tratați cu serul experimental ZMapp, care nu mai fusese niciodată folosit pe oameni.

AGERPRES/(AS-autor: Mihaela Nicolaescu)

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro