Norme Coca 2023 - 2024

Reprezentanți ai asociațiilor de pacienți, ai companiilor farma și autorităților din domeniul sănătății au participat pe 22 iunie, în București, la Hotel Mercure, la prima prezentare publică a Programului de Management Modern al Asociațiilor de Pacienți. Programul este o inițativă a echipei Oameni și Companii și a Portalului MedicalManager.ro,fiind implementat cu susținerea ParteneruluiFarmexpert.

Plecând de la premisa că niciunui pacient din România nu trebuie să îi fie refuzat dreptul de a fi tratat competent şi de a fi corect informat, în legătură cu afecţiunea de care suferă, considerăm că asociaţiile de pacienţi, care deţin informații relevante și actuale din interiorul sistemului de sănătate, se pot dovedi drept piloni de bază în realizarea acestui obiectiv.

La rândul lor, asociaţiile de pacienţi au nevoie de un management performant, care include şi o strategie de comunicare adecvată cu ceilalţi actori importanţi din sectorul medical - de la pacienţii înşişi, la corpul medical, de la autorităţile administrative, la producătorii de medicamente şi de echipamente medicale - pentru a se putea impune ca o voce autorizată şi ca membru activ, în procesul decizional de reformă a sistemului de sănătate. La fel de importantă este și creșterea abilității managerilor de asociație de a-și crea contacte și de comunica cu manageri și persoane de decizie din comunitățile locale de business, în vederea obținerii de finanțări din comunitatea locală.

Eficientizarea procesului de atingere a acestor obiective de către asociaţiile de pacienţi se poate realiza prin adoptarea unui program modern de management, care include identificarea tuturor actorilor din categoria asociaţiilor de pacienţi, identificarea proiectelor desfăşurate de aceşti actori şi problemele de implementare apărute, facilitarea accesului la know-how şi la bunele practici din Uniunea Europeană, precum şi promovarea continuă, profesionistă, a activităţii, proiectelor derulate de asociaţii şi - nu în ultimul rând - a rezultatelor obţinute către comunitățile de business locale.

“Ne-am alăturat programului inițiat de Oameni și Companii deoarece, sprijinind asociațiile de pacienți, putem face o schimbare semnificativă în sistemul românesc de sănătate, în sensul modernizării reale a acestuia. Acest program este menit să susțină proiectele asociațiilor de pacienți, să le ajute să-și concentreze vocile și să le consolideze poziția de parteneri sociali în orice dezbatere privind sistemul românesc de sănătate.Farmexpert accentuează în acest fel considerentul că sistemul național de sănătate este un mecanism care trebuie să fie centrat în permanență pe nevoile și rezolvarea problemelor pacienților, fără nici un compromis”, a declarat Iulian Trandafir, Director General Farmexpert, în momentul prezentării publice a programului.

Peste 40 de asociații s-au alăturat deja acestui program, iar înscrierile continuă. Lista asociațiilor înscrise este disponibilă AICI.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro