Norme Coca 2023 - 2024

Toate spitalele din Romania, inclusiv ale Ministerului Apararii Nationale (MApN) si Ministerului Afacerilor Interne (MAI), vor primi finantare de la Ministerul Sanatatii pentru cazurile critice, potrivit unei ordonante de urgenta a Guvernului (OUG) adoptate luni.

Legea sanatatii 95/2006 prevedea ca din bugetul Ministerului Sanatatii, de la bugetul de stat si din venituri proprii, se asigura fonduri pentru spitalele regionale de urgenta si spitalele judetene de urgenta de grad II.

Prin OUG adoptata luni de Guvern, Legea sanatatii se modifica in sensul ca “vor fi finantate cele mai mari urgente medicale – cazurile cronice internate in toate spitalele din Romania si nu doar in spitalele regionale de urgenta si spitalele judetene de urgenta de grad II, asa cum prevede legislatia in vigoare la acest moment”.

Cazurile critice ale caror costuri nu pot fi acoperite din fondurile obtinute pe baza contractelor cu casele de asigurari de sanatate si pentru care este necesara finantarea, indiferent de tipul de spital in care sunt internati pacientii, sunt: infarctul miocardic acut, pacientii internati in sectiile de anestezie-terapie intensiva, cazurile pentru care se previne moartea subita de origine cardiaca, trauma, accidentul vascular cerebral.

Elvira Gheorghita – Mediafax

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro