Un medic ortoped din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov a fost reţinut, astăzi, pentru 24 de ore, de procurorii Parchetului de pe lîngă Tribunalul Braşov după ce a fost prins în flagrant primind 900 de lei de la un investigator sub acoperire, iar un medic anestezist a fost prins luînd mită 200 lei.

Parchetul de pe lîngă Tribunalul Braşov a anunţat că ieri s-a organizat prinderea în flagrant a dr. Marius Nica, medic ortoped în cadrul Secţiei de Ortopedie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, imediat după ce acesta a primit suma de 900 de lei de la un investigator autorizat de procuror, „în legatură cu îndeplinirea îndatoririlor sale de serviciu respectiv pentru a practica o intervenţie chirurgicală, ca urmare a pretinderii anterioare a acestei sume de bani“.

De asemenea, în16 şi 20 iulie, medicul braşovean a pretins de la un alt investigator autorizat în cauză, suma de 1.000 lei pentru a-i face o operaţie. Din sumele de bani pretinse fiecărui investigator, medicul spunea că 150-200 lei va reveni medicilor anestezişti promiţînd că îi va determina pe aceştia să-şi îndeplinească îndatoririle de serviciu în cadrul operaţiilor chirurgicale. „Urmare promisiunilor făcute, la data de 10 august 2015, suspecta Stoica Mariana, medic anestezist în cadrul aceluiaşi spital, a primit de la unul dintre investigatorii autorizaţi suma de 200 lei, în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor sale de serviciu, respectiv pentru a practica intervenţia chirurgicală stabilită pentru dimineaţa acestei zile“, se arată în comunicatul procurorilor.

În prezent, medicul Marius Nica este cercetat pentru două infracţiuni de luare de mită şi respectiv trafic de influenţă, iar suspecta Stoica Mariana pentru o infracţiune de luare de mită. Faţă de Marius Nica s-a dispus luarea măsurii reţinerii pentru o durată de 24 de ore, urmînd a fi formulată propunere de arestare preventivă.

Actele de urmărire penală s-au efectuat cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Secţiei Regionale Poliţie Transporturi Braşov beneficiind de sprijinul tehnic de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro