Norme Coca 2023 - 2024

Am inceput sa ma satur. Prea multe ies la iveala, zi de zi. Pe langa pagubele de milioane de euro care apar ca ciupercile, de parca am fi o padure in care ploua continuu cu bani, suntem informati ca unii bolnavi mor cu zile, pentru ca nu li se poate asigura tratamentul necesar. Ca pe lista aceea de medicamente compensate au fost introduse si alte substante active dupa tergiversari de ani, as intelege. O fi fost vorba de interese, o fi fost coada mare facuta de producatorii de medicamente…

Au generat toate acestea suferinte mari, decese, unora le-a pasat, altora nu.

Dar, sa se faca adevarate campanii pentru a se prezenta oamenii sa doneze sange pentru a fi folosit la cei ce au nevoie de el pentru a le fi salvata viata, iar  sangele acesta, care ar trebui sa fie distribuit gratuit, sa fie vandut pacientilor de anumite persoane fara inima, pentru castiguri ilegale, facand de fapt troc cu moartea… nu prea mai inteleg.

Important nu este insa daca eu pricep ce se intampla in privinta datului spagii prin institutiile care vor sa ne faca bine, ci ceea ce ne transmit mai marii din ministerul care vegheaza la binele fizicului nostru.

La Slobozia s-a intamplat o initiativa care se spune ca l-a inspirat pe ministrul Sanatatii si probabil va urma sa fie implementata si in alte spitale. Adica medicii sa nu mai ia mita de la pacienti, iar banii sa ajunga tot la ei, o parte, sub forma de donatii. Deci, te prezinti la ghiseu, dai banul dupa ce spui la cine ai fost internat si pa! Adica nelegalitatea recunoscuta se transforma in legalitate cunoscuta! O improvizatie care acopera un fenomen intrat in sangele celor care stau prin spitale ca angajati sau ca pacienti. Spaga!

Tot la Slobozia a descins procuratura pentru ca la Centrul de Transfuzie Sanguina s-ar fi pretins bani pacientilor pentru a primi sangele de care au nevoie. Iar din conducerea aceluiasi minister ni se transmite ca daca vor fi gasiti vinovati, vor plati pentru greselile lor. Pai nu este aceeasi chestie? Nu se cer bani pentru a fi prestat un serviciu ca atunci cand un doctor nu te opereaza daca nu-i dai suma ceruta? De ce se face ancheta la Slobozia? Cand este alba, cand neagra, cand acceptam o realitate cand nu?

Nestiind ce sa mai faca pentru ca salariile din sistemul sanitar sunt mici, alesii nostri sunt tentati sa deschida ochii la niste realitati si sa-i inchida cand incepe cate o cercetare penala.

Este rusinoasa lipsa unor masuri sanatoase la cap, care sa faca lumina in aceste probleme.

Sa nu credeti ca sunt de acord cu toate matrapazlacurile unora, care vor sa scoata bani de la noi prin fel de fel de metode! Dar lipsa de actiune coerenta de la nivelul conducerii sanatatii nu este de acceptat.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro