Norme Coca 2023 - 2024

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că, în conformitate cu dipozițiile art. 676 din Legea nr. 95/2006, instanţa competentă să soluţioneze litigiile având ca obiect antrenarea răspunderii civile delictuale pentru malpraxis este judecătoria în a cărei circumscripţie teritorială a avut loc actul de malpraxis reclamat.

Înalta Curte a precizat că prin textul de lege menționat se instituie o competenţă materială şi teritorială specială de soluţionare a răspunderii civile delictuale în ceea ce priveşte actul medical de malpraxis, care înlătură competenţa de drept comun raportată la criteriul valoric, întrucât norma specială are prioritate de aplicare atunci când vine în concurs cu norma generală, conform principiului specialia generalibus derogant.

(Decizia nr. 578 din 19 februarie 2014 pronunţată în recurs de Secţia I civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect daune materiale și morale în temeiul Legii nr. 95/2006)

Corina CIOROABĂ

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro