Anchetă a poliţiştilor şi procurorilor la Spitalul Judeţean din Buzău după ce unui pacient i-a fost amputat organul genital din cauza unei puternice infecţii care ar fi fost provocată de o manevră medicală greşită. Bărbatul îi acuză de malpraxis pe medicii care l-au tratat şi a făcut plângere penală, dar şi o reclamaţie la Colegiul Medicilor Buzău

Pacientul a fost internat la Spitalul de Urgenţă din Buzău, la sfârşitul anului trecut, cu diagnosticul de insuficienţă renală. El susţine că i-a fost montată greşit sonda urinară şi, din acest motiv, a făcut o infecţie pe care, în primă fază, medicul care îl trata a ignorat-o. În ianuarie, bărbatul a fost operat pentru a i se îndepărta ţesut necrozat, însă infecţia s-a extins şi a cerut să fie transferat la Spitalul Militar din Bucureşti.

Costică Maroleanu, pacient: „Mi s-a explicat şi mie, şi soţiei: Domnule, e un caz foarte grav, trebuie o intervenţie chirurgicală foarte urgentă. Că riscaţi să intre cangrena în corp, să vă atace alte organe, să faceţi septicemie”.

Singura soluţie a fost amputarea organului genital. Abia zilele trecute, bărbatul şi-a angajat o avocată şi a depus plângere la poliţie şi la colegiul medicilor, care au început anchete.

Doiniţa Mihalache, purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău: „În cauză a fost întocmit dosar penal. Sunt efectuate verificări de către poliţiştii de la serviciul de investigaţii criminale sub supravegherea procurorului de caz”.

Conducerea Spitalului din Buzău invocă ancheta penală, în cadrul căreia au fost cerute documentele medicale ale bărbatului, şi refuză să facă declaraţii. Însă exclude o culpă medicală.

Stanciu Paraschiv, director medical al SJU Buzău: „(Este posibil ca pacientului să-i fi fost montată greşit sonda?) Nu este, nu cred în această ipoteză”.

În acelaşi timp, Costică Maroleanu intenţionează să dea spitalul în judecată şi să ceară despăgubiri de 500.000 de euro.

Cristina Moiseanu, avocat: „(Cerem) sancţionarea medicului curant care din păcate cu neglijenţă a generat toată această situaţie de fapt. Bineînţeles, despăgubirea clientului nostru şi plata de daune morale”.

Săptămâna viitoare, cazul lui Costică Maroleanu va fi analizat de Colegiul Medicilor Buzău.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro