Norme Coca 2023 - 2024

Acuzaţii de malpraxis la spitalul din Rădăuți, după moartea unui tânăr de 19 ani. Ministerul Sănătății a declanșat o anchetă, iar managerul unităţii a fost deja amendat pentru nerespectarea condiţiilor minime în spital. Totodată a fost sesizată şi Comisia de disciplină a Colegiului Medicilor.

 Scandalul a izbucnit după ce un tânăr din Vicovu de Jos a murit la o zi după ce a fost examinat de medicii de la Spitalul Municipal Rădăuți.

Băiatului i s-a făcut rău după o probă la bacalaureat. Tânărul a stat câteva ore la spital, unde a fost examinat. I s-a recomandat tratament medicamentos și o dietă strictă, dar a fost lasat sa plece.

Potrivit raportului Corpului de Control al Ministerului Sănătății, tânărul a părăsit spitalul la cerearea sa și a familiei. Același raport arată însă că familia nu a semnat niciun document prin care să refuze internarea. Douăzeci și patru de ore mai târziu, tânărul a murit, iar necropsia a arătat că a fost vorba de ocluzie intestinala. Poliţia Judeţeană Suceava şi Direcţia de Sănătate Publică s-au autosesizat.

Singurul sancționat pana acum este managerul spitalului din Rădăuți. Acesta a fost amendat pentru că nu erau asigurate condiții minime în centrul de primiri urgențe al spitalului.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro