Un doctor de la Spitalul de Recuperare din Iași a fost dat în judecată de o avocată care se plânge că ortopedul i-ar fi montat greșit niște suruburi la o mână ruptă. În solidar și spitalul este silit să poarte răspunderea.

Avocata Maria Roznov cere 25.000 de lei pentru că ortopedul Andrei Sava i-ar fi montat greşit nişte şuruburi după o operaţie la o mână fracturată. Drept urmare, a fost nevoită să suporte o altă operaţie, la Spitalul „Sf. Spiridon”, potrivit 7est.ro

Anul trecut, avocata a căzut și și-a rupt mâna. A mers la Spitalul de Recuperare unde a fost diagnosticată cu „fractură extremitate inferioară radius drept cu deplasare“, respectiv „fractură stiloidă cubitală dreapta“.

În mai 2014, medicul Andrei Sava a operat-o iar în iunie i s-ar fi montat un aparat gipsat. I s-a recomandat kinetoterapie vreme de 4-5 luni.

„Am mers la tratament, dar, după câteva luni, am constatat că nu am evoluţie la mişcarea pumnului şi că nu pot mişca bine degetele 2,3 şi 4 ale mâinii drepte, ele rămânând căzute în palmă. Am făcut două radiografii şi o ecografie a părţilor moi din jurul fracturii şi am mers cu ele la medicul Andrei Sava“, a precizat avocata.
Avocata mai spune că doctorul nu s-a uitat pe radiografii și a amânat-o după Sărbătorile de Iarnă. Disperată, avocata a mers la alți doctori care i-au spus că la montarea plăcii în mână, ea a fost înşurubată greşit, fiindu-i rupte tendoanele celor trei degete.

A fost nevoită să treacă printr-o nouă operație de această dată la Spitalul Sfântul Spiridon. Chiar și așa avocata nu și-a mai recuperat funcția mâinii decât 80%.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro