Norme Coca 2023 - 2024

Preşedintele Congresului interdisciplinar de medicină de urgenţă (CIMU), Adela Golea, care este şi medic şef al UPU-SMURD Cluj, spune că din experienţa sa poate să afirme că tinerii medici pleacă din România nu doar din cauza salariilor mici, ci şi pentru că nu au un cadru adecvat de dezvoltare profesională.
Aceasta a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că sunt şi alte ţări care se confruntă cu aceeaşi problemă în cazul rezidenţilor. "Nu cred că numai o anumită specialitate sau numai o anumită condiţie economică sau de salariu contează, ci la un moment dat, pentru această vârstă, imediat ce a terminat studiile, contează foarte mult să-i creezi cadrul pe care să se dezvolte. Atunci, ceea ce eu am încercat să fac, cel puţin în ultimii patru ani, este să le ofer posibilitatea să se dezvolte profesional, să participe la alte întâlniri internaţionale, să poată să aprecieze singuri care sunt avantajele sistemului nostru şi care sunt avantajele celuilalt sistem", a menţionat Adela Golea.

Ea a mai spus că, spre deosebire de alţi ani, din ultimele sale serii a mai plecat în străinătate un singur rezident. "Dacă vom şti să oferim aceste condiţii în care să se dezvolte, poate că o parte vor rămâne. Unii vor merge. Probabil că la un anumit interval de timp vor dori numai partea financiară", a opinat Adela Golea.

La Cluj s-a desfăşurat, în perioada 26-28 iunie, prima ediţie a Congresului interdisciplinar de medicină de urgenţă, care a reunit 488 de participanţi din ţară şi străinătate şi 62 de traineri. Printre participanţi s-au numărat şi 88 de studenţi. AGERPRES

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro