Autor Magda Prelipceanu

Ministerul Sănătății a făcut TREI MEGACONTROALE asupra dezinfectanților folosiți în spitale, în perioada 2013-2015 (Evenimentul Zilei)

Conform primului document intrat în posesia EVZ, prezentat în Facsimil 1, în perioada 5 noiembrie – 23 noiembrie 2015, Ministerul Săntății a desășurat, prin Inspecția Sanitară de Stat, un adevărat megacontrol național în 2.416 unități – din care fac parte spitale, școli, cabinete medicale și de înfrumusețare etc. În urma acestui megacontrol, au fost date 77 de avertismente și 244 de amenzi, în valoare totală de 27.400 de lei. De asemenea, au fost retrași de pe piață: 267 de litri de produse biocide și 109.379 de bucați de produse biocide (adică de flacoane, tablete, comprimate etc.). Tot din raportul menționat am aflat că: 66 de produse aveau etichete mincinoase, 36 de produse dezinfectante erau comercializate fără aviz, alte 35 de produse erau expirate și 15 biocide nu erau utilizate corect! Acesta este, pe scurt, raportul megacontrolului semnat de ministrul demisionar Patriciu Achimaș-Cadariu, controlul fusese început de Nicolae Bănicioiu!

Al doilea document intrat în posesia „Evenimentului zilei”, prezentat în Facsimil 2, este raportul unui alt control național, mai mare decât cel tocmai rezumat, desfășurat în intervalul 15 - 30 septembrie 2014! Şi atunci au fost date avertismente şi amenzi şi au fost retraşi 2.500 de litri de biocid.

Cel de-al treilea document, din Facsimil 3, arată că și fostul ministru al Sănătății Eugen Nicolăescu controla infecțiile din spitale.

Este foarte greu de înțeles de ce în plină isterie mediatică niciun oficial, de la nivelul primului ministru și până la ministrul Sănătății, nu au arătat aceste informații....citeste mai departe

Sursa

Foto Evenimentul zilei

Materialul se poate citi in intregime pe EVZ .ro click AICI

 

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro