Norme Coca 2023 - 2024

Newsletter


Medicii de familie mureșeni nu își reînnoiesc contractele pe 2018

Medicii de familie mureșeni nu își reînnoiesc contractele pe 2018
Majoritatea nu vor semna actele adiționale de prelungire a contractelor de furnizare de servicii de asistență medicală primară încheiate cu Casa de asigurări de sănătate.

Citeste mai mult →





Ordin nr.1498/1301

Ordin nr.1498/1301
privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare în anul 2017 a Hotărârii Guvernului nr. 161/2016 pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, medicamentelor şi a dispozitivelor medicale, în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2016 – 2017

Learn More →


Insert alt text here

Din informatiile noastre vor veni mii de imputari pe protocoale in toata tara. Pentru 2014, 2015, 2016, 2017..

Si noi stam pe ganduri...

Guvernul ar putea impune C Conturi sa nu impute acolo unde nu exista prejudiciu si unde medicatia era necesara bolnavilor.
Dar nu o face. Nu o face daca nu exista presiune..
Oare cat mai stam si asteptam mila cereasca ?
 
Dr. Rodica Tanasescu
Presedinte SNMF

Learn More →


Insert alt text here

Descoperire incredibila
M-am uitat pe fila de buget al CNAS publicat in 7 dec 2017 si am ramas din nou socata.
Am analizat suma cheltuita de catre CNAS din FNUASS cu  salariile a 3500 de angajati de la case si am calculat care ar fi suma necesara ca  in medicina primara personalul in numar de cel putin 26000 sa aiba un venit similar cu cei de la case.
 Casele cu cei 3500 de angajati a cheltuit 9224,90 mii lei.
Pentru un nivel de salarizare similar cu cei de la case ,  in medicina primara ptr. cei 26 000 angajati ar fi nevoie de 68527,82 mii lei .
In aceasta perioada medicinei primare casele au platit 54561 mii lei, adica cu 13966,82 mii lei mai putin decit ar fi nevoie ca nivelul de salarizare sa fie similar cu cei de la case.
Deci intreaga suma alocata medicinei primare este cu 20.38% mai mica decit ar fi necesara  ca nivelul de salarizare in medicina primara sa fie cel putin  similara cu nivelul de salarizare  de la case.
Avind in vedere faptul ca responsabilitatea personalului din cabinete este cu mult mai mare decit celor de la case si  presupune o pregatire mult mai indelungata ,
nivelul de salarizare din medicina primara ar trebui sa fie considerabil mai mare decit nivelul de salarizare de la case.
Iar inafara cheltuielilor de personal mai este nevoie si de mentinerea cabinetelor cu toate cheltuielile aferente.
Si nu in ultimul rind, fara medici de familie si fara personal sanitar calificat nu poate exista niciun sistem de sanatate, pe cind fara asigurator a existat si va putea exista sistem de sanatate.
Atunci cine este mai important , asiguratorul sau medicul si personalul sanitar, asiguratii de cine are mai mare nevoie de asigurator sau de medic ?
Este nevoie ca si in interiorul sistemului de asigurari de sanatate sa existe o ordine corecta a valorilor si solicitam acest lucru tocmai din grija fata de pacienti, ptr. ca pacientii in primul si primul rind au nevoie de medici si de personal medical calificat .
Dr. Soós Szabó Klára
Presedinte AMFHarghita

Citeste mai mult →





Insert alt text here

Am ajuns cersetorii intr-o tara care nu pune pret pe medicina de familie
Stiu ca va asteptati sa cititi mesaje cu zurgalai si miros de cozonaci si imi cer iertare daca aceasta postare nu e ceva la care va asteptati..
Suntem foarte foarte diferiti, avem puncte de vedere uneori diametral opuse.
Unii au liste mari, unii mici.
Unii consulta zilnic, altii se duc la cabinete cu pauze.
Unii au angajati, altii nu.
Unii sunt patroni, majoritatea, dar sa nu ignoram procentul mare al celor care sunt deja angajati. La lanturi sau la colegi.
Unii sunt aici, altii sunt prin lume, haihui, mai impliniti, dar cu o bucata de inima intre noi.
Unii fac dermatoscopie, altii nu fac decat trimiteri pe banda.
Unii predau rezidentilor, altii dau inca trimiteri pacientilor cu HTA nou descoperita.
Unii au cabinet in Dorobanti, altii in Feresti-Vaslui.
Unii stau in vile somptuoase, altii dorm in mansarda cabinetului.
Unii au copii si neveste, altii doar un caine maidanez sau cinci si trei pisici.
Unii sunt alcoolici, altii workaholici.
Unii stau ca huhurezii pana noaptea tarziu, altii dorm pe ei si cand sunt trezi.
Unii au loc pe gaura cheii, altora le trebuie doua oglinzi in casa.
Unii butoneaza fluent si au telecomanda si la pix, altii nu-nteleg nimic din nebunia asta informatica.
Dar nu are importanta. Toti suntem platiti ca cersetorii intr-o tara care nu pune pret pe sanatate. 
Invatam ca netotii stupizenii legislative in loc sa aprofundam interactiuni medicamentoase.
Am ajuns sa facem efectiv asistenta sociala de dimineata pana seara, cu ochii la pacientii nostri saraci si saraciti, de mila carora nici revolte nu ne mai putem permite! Calculam pretul unei retete din soft, ca sa fim siguri ca pensionarul din fata noastra si-o poate permite o luna intreaga...
Stoarcem cuvintele in fel si chip ca sa convingem noua generatie de mame vegane sa-si vaccineze pruncii care le strica somnul.
Ne caciulim intre noi, colegi de restriște, pentru o scrisoare prost scrisa sau un concediu medical incomplet...
Ce-am ajuns!
Atat de diferiti, la fel de umiliti!
Vreau sa va atrag atentia ca pe langa mizeriile zilnice pe care le înghițim cu totii, exista una mai importanta, deasupra tuturor. Una care ne-a sadit frica adanc. Faptul ca suntem monitorizati pas cu pas. Controlati, urmariti,  haituiti cu amenzi care ne dor, fiindca ne iau si putinul abia castigat...
Nu va faceti iluzii ca vom scapa usor din perioada asta. Va amintiti la revolta versus Duta cum auzeam zvonuri ca in nu stiu ce judet au semnat nu stiu cati si sunand la colegii nostri care pichetau casele, aflam ca nu e real? Lucratura, cum am aflat ulterior...
Va amintiti cum v-am povestit ca la sedinta la CNAS fiind, directorul IT al CNAS a afirmat, cand se diacuta despre medicul inlocuitor, ca la momentul discutiei, in cabinetul uneia dintre noi se folosea semnatura electronica?!
Lucrurile s-au schimbat, s-au modernizat. Daca ne gandim bine,  semnaturile pe aditional se pot contabiliza oarecum laborios, dupa plimbarea hartiilor. 
Dar serviciile efectuate pe semnatura electronica sunt extrem de simplu de monitorizat: doar te uiti la ecran si stii in orice secunda, in orice colt de tara, unde se efectueaza servicii medicale. Asta e cea mai importanta monitorizare! Cineva stie mereu ce faci!
Daca adaugati la asta, minciunile cu care ne-am obișnuit (cand toti zicem ca SIPE nu merge, de exemplu, toata tara fierbe, pe forumul softistilor se scrie clar ca nu merge, ei bine la CNAS totul merge uns...) sper ca stiti ce va urma.
Vor urma comunicari in presa ca se lucrează intens, MF ofera servicii pe banda, nici vorba ca pixul jos.
Cei mai timizi se vor intimida, vor alege sa creada presa si CNAS, asa cum citesc preponderent mesajele CNAS, NU PE ALE VOASTRE, in loc sa isi urmeze colegii curajosi.
Cei curajosi vor tine calculatorul inchis, vor lucra pe registre, nu vor aparea in maretul sistem cu niciun serviciu...
De asta, numarul e important. De asta conteaza sa fim impreuna. Fiecare curajos sa-si ia langa el un temator, sa treaca peste resentimente, orgolii, supararile de peste an, peste ceea ce ne face atat de diferiti. 
Suntem diferiti. Foarte. Dar in umilinta asta suntem unul si-am putea s-o reparam.
Nu stiu de ce am profitat de momentul acesta de liniste sa va scriu. Poate de vraja sarbatorilor, de linistea asta greu de suportat cand noi suntem atat de satui si atat de revoltati.
As fi vrut sa avem un Craciun cu stelute si miros de cozonaci, cu tihna si zapada, poate unii dintre noi au parte de asta, dar teama mi-e ca multi nu.  
Si-n loc de urare, luati aminte la zilele astea in care ne-am putea croi viitorul, noua si tinerilor care au devenit de curand medici de familie. Si nu va lasati cotropiti de ochiul acela!
Sandra Alexiu

Citeste mai mult →

   |   



Banner

Va dorim o saptamana placuta, 

 www.amfms.ro.

Primiti acest mesaj deoarece v-ati abonat la newsletter-ul AMFMS. Daca nu mai doriti sa primiti mesaje de la noi sau considerati ca abonarea dvs s-a produs din greseala, va rugam sa acceptati scuzele noastre pentru neplacerile provocate si sa va dezabonati.

  DEZABONARE- scrie aici  admin@amfms.ro.

Unsubscribe
   |   
View this email in your browser

 

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro