Norme Coca 2023 - 2024

Sanatatea comunitatii tinere din municipiul Baia Mare reprezinta o prioritate pentru Administratia Publica Locala. Astfel, in acest sens, copiii care frecventeaza sistemul educational vor lua parte la un screening stomatologic. In urma acestuia, elevii dar si copii vor avea posibilitatea de a-si construi un zambet frumos.

Vezi video aici
Decizia de a implementa in sistemul educational un screening stomatologic a fost luata de primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, dupa ce acesta s-a consultat cu parintii tinerilor, dar si cu toti factorii implicati. Mai mult, in cursul saptamanii viitoare, edilul baimarean va avea o serie de consultari pe acest subiect si cu medicii stomatologi din Baia Mare. 

“Consider ca la nivelul municipiului Baia Mare avem o mare problema in ceea ce inseamna ingrijirea copiilor, tinerilor din punct de vedere stomatologic. Si ne-am gandit ca incepand cu acest an sa facem un screening stomatologic la tot ceea ce inseamna gradinite, scoli, licee. Saptamana viitoare ii vom invita la o discutie pe toti medicii stomatologi din Baia Mare astfel incat sa facem un program, sa facem acest screening si, probabil, sa dam posibilitatea elevilor, copiilor de gradinita, pe baza unui talon, sa poata sa isi faca diverse tipuri de lucrari, diverse tratamente pentru dinti”, a declarat Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare.

Pe langa aceste aspecte, este si o chestiune de educatie pentru ca acei copii de la gradinite sau clasele primare sa fie informati corect de medicii stomatologi despre modul in care trebuie sa se spele pe dinti si sa se ingrijeasca. Programul de screening stomatologic are drept scop o sanatate mai buna pentru tinerii de azi ai municipiului Baia Mare.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro