Norme Coca 2023 - 2024

Agenția Europeană a Medicamentului a avertizat miercuri că o anumită cantitate de flacoane cu Herceptin despre care se crede că au fost furate din spitale din Italia au fost falsificate și reintroduse în lanțul comercial, relatează Reuters.

Autoritățile italiene de specialitate investighează acest furt și încearcă să afle dacă nu au fost afectate și alte medicamente, a precizat agenția într-un comunicat.

Nu au fost anunțate până în prezent eventuale efecte negative după administrarea unor pacienți a unor doze din medicamentul furat, produs de laboratoarele Roche și folosit sub formă injectabilă împotriva cancerului de sân.

Profesioniștii din sfera sănătății au fost avertizați în privința flacoanelor falsificate, etichetate ca fiind Herceptin 150mg, produs în Italia.

Într-un comunicat separat, compania Roche a anunțat că s-a descoperit Herceptin contrafăcut în Marea Britanie, Finlanda și Germania.

În urma analizei chimice a unui flacon contrafăcut s-a constatat că acesta nu conține ingredientul activ, iar în alte cazuri s-a stabilit că, deși flacoanele conțineau într-adevăr medicamentul, compoziția fusese modificată sau diluată.

Or, astfel de manipulări 'pot compromite sterilitatea sau eficacitatea produsului, expunând la riscuri sănătatea pacienților', a subliniat Roche.

Compania cu sediul la Basel (Elveția) a decis retragerea, ca măsură de precauție, a tuturor flacoanelor bănuite că au fost falsificate.

AGERPRES/(AS — autor: Mihaela Toth, editor: Tudor Martalogu

 

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro