Norme Coca 2023 - 2024

Unitatea de Primiri Urgenţe a celei mai mari unităţi sanitare din judeţul Maramureş este luată zilnic cu asalt de maramureşenii care vin la aceşti medici pentru rezolvarea problemelor de sănătate. În Urgenţele Spitalului Judeţean Baia Mare, potrivit statisticilor, un medic consultă un pacient la fiecare 8 minute, 60% din cazurile care ajung la UPU nefiind de Urgenţe.

“Aş putea să vă spun că pentru ziua de 29 iulie am avut 249 de prezentări, din care au fost 64 de pacienţi internaţi. Pot să vă spun că în 60% din cazuri vorbim de pacienţi care nu sunt pentru Urgenţe, sunt pacienţi care pot fi consultaţi în ambulatory, dar care nu au bilete de trimitere la medicii din ambulatory şi atunci preferă să vină în Urgenţe pentru rezolvarea problemei şi se şi întâmplă asta. 
 
Dar se aglomerează inutil urgenţa şi cazurile grave probabil sunt nevoite de multe ori să stea ceva mai mult. Mare lucru nu se poate face, pentru că până la urma e vorbă de educaţia pacientului. Dacă medicul de familie nu va fi la dispoziţia pacientului unităţile de urgenţe vor fi aglomerate. 
 
Din păcate timpul de aşteptare e mare pentru că sunt multe solicitări, nu poţi să împarţi medicii la câţi pacienţi vin. Un medic vede cam la 8 minute un pacient, ceea ce este inumanşi nu este bine pentru actul medical în sine”, a declarat, pentru Adevărul, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, ec. Sorina Pintea. 

 

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro