Norme Coca 2023 - 2024

Dr. Jack Newman,  expertul de renume mondial in domeniul lactatiei, ajunge în România, cu ajutorul Asociatiei “ProMAMA” si “Totul despre mame”, initiativă sprijinită de Asociatia Alăptează Timisoara.

Alăptarea pe întelesul tuturor”, în zilele de 8, 9 si 10 mai 2014, la RIN Grand Hotel

Cercetător în domeniul lactatiei si medic pediatru de renume mondial, Dr. Jack NEWMAN va sustine în România trei zile de conferinte: „Alăptarea pe întelesul tuturor”, în zilele de 8, 9 si 10 mai 2014, la RIN Grand Hotel.

România se află pe ultimul loc în Europa în ceea ce priveste alăptarea exclusivă până la 6 luni

Statisticile arată că România se află pe ultimul loc în Europa în ceea ce priveste alăptarea exclusivă până la 6 luni: doar 12,6% dintre românce alăptează, în timp ce media europeană este de 40% , în conditiile în care 98% din femei sunt capabile să alăpteze.

Mai mult, tara noastră se situează pe primul loc în Europa la mortalitatea infantilă, iar alăptarea are un rol covârsitor în reducerea acesteia.

Conferintele „Alăptarea pe întelesul tuturor cu dr. Jack NEWMAN”, organizate de TOTUL DESPRE MAME si Asociatia ProMAMA, se adresează părintilor care sunt constienti de faptul că laptele matern este cea mai bună hrană oferită bebelusului pentru un start bun în viată si care se află în căutarea celor mai bune sfaturi. De asemenea, evenimentul este deschis specialiştilor care îşi doresc să fie la curent cu noile perspective despre alăptare: medici de familie, neonatologi, pediatri, moaşe, asistente medicale, consultanti certificati în  alăptare (IBCLC), educatori prenatali.

consultant in alaptare

Tuturor specialiştilor participanti la eveniment li se vor acorda diplome de participare şi un număr de credite de lactatie (acordate de către IBLCE ‐ International Board of Lactation Consultant Examiners).

„Informatiile bune despre alăptare sunt adesea greu de găsit. Mamele primesc tot soiul de indicatii, uneori contradictorii, de la doctori, asistentele din spital, mamele si prietenele lor sau din cărtile pe care le citesc. Este foarte dificil să faci diferenta între mit si realitate, situatie care crează obstacole reale pentru femeile care doresc să alăpteze. Conferintele doctorului Jack NEWMAN fac limpede această diferentă”, a declarat Sorana Muresan, presedintele Asociatiei ProMAMA.

Multimedia Est Publishing va tipări, cu sprijinul Asociatiei ProMAMA, Ghidul pentru alăptare de dr. Jack NEWAMAN, considerată a fi cea mai apreciată si utilă resursă despre alăptare din lume.

„Ghidul lui NEWMAN este de fapt o chemare spre normalitate. Este ghidul absolut al alăptarii, cu cele mai complete, mai documentate si la zi informatii cu putintă. Include date din studii foarte recente si este adaptat la stilul de viată al secolului nostru. Sperăm ca Ghidul pentru alăptare al lui Jack NEWMAN să contribuie la cresterea procentului de copii alăptati în tara noastră. În fond,  alăptarea  este o investitie de durată în sănătatea unei societăti”, a completat Despina Bădescu, redactor sef al platformei http://www.totuldespremame.ro.

Metodele lui dr. Jack NEWMAN sunt foarte practice, cu rezultate imediate, el ajutând mii de mame să alăpteze cu succes.

Dr. NEWMAN a publicat o serie de articole şi cărti si a produs filme despre alăptare, resurse importante atât pentru mame, cât şi pentru specialişti. În 1984, Dr. NEWMAN a deschis prima clinică de alăptare în Canada, dedicându‐şi din ce în ce mai mult timp pentru a ajuta mamele să îşi alăpteze copiii. A fost consultant UNICEF pentru cursul despre alăptare adresat personalului medical şi evaluarea maternitătilor cu acreditarea „Prieten al copilului”.

Înscrierile pentru Conferintele „Alăptarea pe întelesul tuturor cu Dr. Jack NEWMAN” se pot face pe http://www.totuldespremame.ro/evenimente.

Programul Conferintelor „Alăptarea pe întelesul tuturor cu dr. Jack NEWMAN”:

ZIUA 1: 8 Mai 2014

Ce NU ati aflat până acum despre alăptare

Despre mitul Nu am suficient lapte

Alăptarea prematurului si a copilului bolnav

Efectele practicilor medicale asupra nasterii:

Primele ore după nastere

ZIUA 2: 9 Mai 2014

Norme pentru copilul alăptat

Mituri în alăptare

Alăptarea copilului între 1 si 3 ani

Diversificarea alimentatiei bebelusului – introducerea solidelor

Când NU este contraindicată alăptarea

ZIUA 3: 10 Mai 2014

Când copilul NU ia suficient în greutate

Colicile la copilul alăptat

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro