Norme Coca 2023 - 2024

Directorul Agenţiei Naţionale a Medicamentelor (ANM), Marius Savu, a declarat, joi, că mii de medicamente contrafăcute au fost descoperite în farmaciile din România. Medicamentul se numeşte Pegasys şi este produs în Germania. 

Preşedintele ANM a susţinut că este vorba de seringi cu interferon, un medicament destinat pacienţilor cu hepatită cronică şi cancer, care ar fi conţinut apă distilată şi glucoză în loc de substanţă activă.

vaccinnn

„Pacienţii trebuie să verifice seringa preumplută în momentul în care deschid cutia să fie siguri că seringa este din sticlă. Diferenţierea se vede foarte clar când vezi seringa. Un pacient care a mai făcut injectii cu interferon va şti că nu este în regulă. Seringa oficială este de sticlă pe când cea contrafăcută este din plastic. De asemenea, pistonul pe care apasă este roşu la cel original şi negru sau alb la produsul contrafăcut. Am identificat câteva zeci de cutii pe care le-am identificat cu poliţia în mai multe zone din ţară. Nu este un risc mortal. Nu conţine substanţă activă, ci conţine pur şi simplu apă distilată”, a declarat Marius Savu pentru B1 TV.

Savu a mai spus că medicamentul nu a fost oprit de la comercializare, iar bolnavii care cumpără Pegasys ar trebui să fie atenţi, în momentul în care deschid cutia, dacă medicamentul este similar cu cel pe care l-au cumpărat data trecută, ca seringa să fie din sticlă şi nu din plastic, iar pistonul să fie roşu şi nu alb.

 Sursa   Ştire în curs de actualizare

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro