Norme Coca 2023 - 2024
Un bărbat şi o femeie din zone diferite ale judeţului Olt sunt suspectaţi că au antrax. Autorităţile medicale i-au izolat şi au prelevat probe, care au fost trimise pentru analiză la Institutul Cantacuzino din Capitală. Antraxul e o boală infecţioasă care poate fi letală

Alertă sanitară în Olt. Două pesoane din zone diferite ale judeţului sunt suspectate de infectare cu antrax.

Un bărbat a fost internat la secţia de boli infecţioase a Spitalului din Caracal, iar o femeie primeşte îngrijiri la Spitalul Judeţean din Piteşti.

Medicii au luat probe şi le-au trimis la Institutul Cantacuzino din capitală. Rezultatul va fi anunţat luni. Direcţia Sanitar-Veterinară face verificari ca să afle sursele de infectare.

Antraxul este o infecţie potenţial fatală provocată de bacteria Bacillus anthracis. Aceasta produce spori care se răspândesc cu uşurinţă şi favorizează contaminarea. Netratată, boala poate fi letală.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro