Note incredibil de mici la concursul pentru şefia Caselor Judeţene de Asigurări de Sănătate (CAS). Oameni cu vechime și experiență în sistem, care la concursurile anterioare au luat note mari, au picat acum examenul cu note incredibil de mici.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a organizat concurs pentru ocuparea posturilor vacante de preşedinte al Caselor Judeţene, a Casei Bucureşti şi a Casei de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti. După selecţia dosarelor, care s-a desfăşurat în februarie, au rămas în cursă 47 de candidaţi. Concursul a avut ca primă etapă proba scrisă, după care urma interviul.

Concursul a avut loc în 2 martie, la sediul CNAS din Capitală. Niciun candidat din cei 32 rămaşi în concurs nu a reuşit să obţină minim 70 de puncte pentru a ajunge la următoarea probă – interviul.

„Nu avem o explicaţie pentru aceste rezultate, dar nu este nici prima dată când există o astfel de situaţie. Oricum, concursul va fi organizat din nou, conform procedurilor, în minim 30 de zile”, a precizat Alexandra Buzoianu, purtător de cuvânt CNAS.

O situație halucinantă, din care pacienții nu știu ce să înțeleagă. Este greu de crezut că toți șefii de case județene nu sunt capabili să scoată mai multe de 70 de puncte. Ba chiar, majoritatea să primească între 0 și 30 de puncte.

Președinții caselor județene de sănătate nu înțeleg cum în urmă cu doi ani au luat punctaje maxime, iar acum au făcut unul de toată jena. Mai ales că majoritatea sunt oameni cu vechime în domeniu, iar examenul de acum pare mai degrabă o epuare din partea Guvernului Tehnocrat. Rămâne de văzut dacă concursul de miercuri a fost doar un pretext pentru schimbarea în masă a președinților cu alții agreați de Guvernul Tehnocrat, ori s-a dorit doar o testare a șefilor de case județene.

Demn de remarcat este faptul că la examenul din 2013, 7 candidați au reuşit să obţină punctajul maxim, fiind vorba de președinți din Arad, Cluj, Gorj, Harghita, Satu Mare, Timiş şi AOPSNAJ.

Din luna octombrie, toți președinții de case județene sunt la dispoziția CNAS, interimat care se va prelungi acum până la organizarea unui nou concurs.

 

candidati lista 1candidati lista 2

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro