Medical Forum Targu Mures 22-23.03.2023

În România nu avem înregistrat în acest moment un vaccin împotriva infecţiei cu meningococul de tip B, abia s-a dezvoltat un vaccin eficient împotriva acestui tip de infecţie.

"Până la sfârşitul anului 2015 sau începutul anului viitor va fi disponibil şi în România un astfel de vaccin. Însă, copiii sunt protejaţi împotriva infecţiei cu haemophilus influenzae, o bacterie invazivă care poate produce meningită la copil, odată cu vaccinul inclus în schema de imunizare naţională", a declarat, la România TV, Alexandru Rafila, secretar de stat Ministerul Sănătăţii.

În acest moment, copiii sunt protejaţi împotriva unui tip de meningită cu un vaccin care se găseşte în schema de imunizare naţională 2015, vaccinul hexavalent, care, pe lângă meningită, protejează şi împotriva altor boli precum difteria, tetanosul şi hepatita B. Meningita meningococică, de obicei letală în lipsa unui tratament, are patru tipuri: B, cel mai des întâlnit în România, A, C şi Y. În timp pentru ce pentru tipurile A, C şi Y există vaccin, pentru tipul B nu există un vaccin.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro