Sursa ziarulprahova.ro

Cercetătorii de la Universitatea Stanford au prezentat cea mai recentă descoperire în diagnosticare: un algoritm care poate să analizeze ore de date privind ritmul cardiac, colectate de monitoare portabile, pentru a determina dacă un pacient are bătăi neregulate ale inimii sau aritmie. Algoritmul, spun cercetătorii, nu este doar la fel de bun ca un cardiolog la diagnosticarea corectă a unei afecţiuni, dar adesea o face mai bine, scrie gizmodo.com, preluat de MedLive.ro.

Oamenii şi-au imaginat un viitor în care mașinile înlocuiesc doctorii în procesul de diagnosticare încă din anii 1950, când psihologul Paul Meehl a pus ideea controversată într-o carte cu un nume foarte plictisitor. În Clinical vs. Statistical Prediction: A Theoretical Analysis and a Review of the Evidence, el a susținut că algoritmii simpli, bazați pe date, ar putea lua decizii mai bune privind diagnosticul și tratamentul pacientului decât psihologii instruiți.

Citeste mai departe 

"Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
Michel de Montaigne
"Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
admin@amfms.ro