Tribunalul Iaşi a hotărât închiderea procedurii de insolvenţă şi radierea SC Cabinete medicale Salmed SRL. Firma aparţine chirurgului Dmour Younes. Societatea a decontat servicii fictive de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.
Cabinetul medical Salmed din Păcurari, depistat de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate că a încasat peste 280.000 lei pe servicii medicale fictive anul trecut, va fi radiată şi va lăsa datoria în urmă. Potrivit unei sentinţe dată de Tribunalul Iaşi în urmă cu două săptămâni, s-a dispus închiderea procedurii de insolvenţă şi radierea societăţii. Fondatorul şi patronul firmei SC Cabinete medicale Salmed SRL, care asigura şi servicii medicale la domiciliu, este medicul chirurg Dmour Younes care şi-a cerut insolvenţa în toamna anului trecut, după ce a constatat că nu are cum să achite toate datoriile pe care le cumulase către creditori. Potrivit tabelului definitiv al creditorilor, societatea avea de restituit 167 lei la bugetul de stat, peste 31.000 lei către Libra Internet Bank şi 281.000 lei către CJAS, în contul unor sume primite pe servicii medicale care s-au dovedit a fi fictive.
Astfel, contractul cu CJAS a fost reziliat, iar acesta ar fi fost motivul principal pentru care societatea nu a mai putut desfăşura activitatea economică. „La data de 03.11.2014 a fost înregistrat raportul asupra cauzelor şi împrejurărilor ce au dus la apariţia insolvenţei, în cuprinsul căruia lichidatorul judiciar menţionează faptul că starea de insolvenţă a debitoarei se datorează unor factori obiectivi, respectiv imposibilitatea desfăşurării activităţii societăţii ca urmare a rezilierii contractului de furnizare a serviciilor medicale, încheiat cu CJAS Iaşi. A opinat că nu sunt indicii privind atragerea răspunderii în baza art.169 alin.1 din Legea 85/2014 cu privire la administratorul societăţii”, potrivit motivării sentinţei de închidere a procedurii insolvenţei.
Cum societatea nu deţinea în proprietate decât un autoturism Daewoo Matiz, în contul căruia administratorul achitat 2.000 lei în contul de lichidare, necesari cheltuielilor de procedură, judecătorul sindic a dispus radierea societăţii şi creditorii au rămas cu ochii în soare. „În condiţiile în care debitorul falit, după cum s-a constatat, nu deţine niciun bun în patrimoniu, nu are disponibilităţi în conturi bancare şi nu au fost identificate nici creanţe ce ar fi putut fi încasate în numele acestuia care să asigure acoperirea creanţelor creditorilor, procedura este lipsită de obiect. Scopul procedurii este de lichidare a activului în scopul stingerii pasivului, însă lichidatorul judiciar nu a identificat active în vederea acoperirii creanţelor, deşi a întreprins demersuri suficiente în acest sens”, se mai arată în motivarea judecătorului sindic.