Norme Coca 2023 - 2024

Am auzit că de la vaccin poți face autism. Este adevărat?“

“Vaccinul face mai mult rău decât bine. Așa este? Așa mi-a spus o vecină…“

De câte ori ați auzit de la părinți aceste întrebări? Sau multe altele, pe aceeași temă? De câte ori v-ați lovit de motive pentru amânarea vaccinării sau de atitudini greu de înțeles? Toate arată nevoia părinților de a primi informații corecte și de a avea încredere că ceea ce fac este bine pentru copilul lor.

UNICEF România și Centrul pentru Controlul Bolilor din Atlanta, SUA, cu sprijinul Institutului Național de Sănătate Publică și în parteneriat cu Centrul pentru Politici și Servicii de Sănătate (CPSS) și TOTEM Communication lansează în județele Mureș și Neamț proiectul Îmbunătățirea comunicării interpersonale între furnizorii de servicii de sănătate și populație, în vederea creșterii acoperirii vaccinale.

Prin parteneriatul cu Centrul pentru Politici și Servicii de Sănătate, proiectul oferă cursuri de educație medicală continuă (EMC) pentru personalul medical implicat în vaccinarea copiilor și educarea părinților, dar și pentru profesioniștii din comunitate, implicați în mobilizarea la vaccinare. Mai simplu spus.... medici de familie, asistenți medicali ai acestora, medici neonatologi, asistenți medicali din secțiile de neonatologie, medici școlari, asistenți medicali comunitari, mediatori sanitari, precum și orice alt cadru medical interesat să afle cum pot fi părinții convinși mai ușor să accepte vaccinarea.

Cursul este creditat EMC și gratuit, are o durată de 2 zile (12 ore de curs), este interactiv și oferă tehnici pentru înțelegerea comportamentului și atitudinilor părinților față de vaccinare, precum și de comunicare cu părinții înainte, în timpul și după vaccinare sau în afara cabinetului medical, dar și aspecte tehnice legate de imunizare, conform Calendarului Național de Vaccinare din România.

Cea de a doua componentă a proiectului este realizată în parteneriat cu TOTEM Communications și este legată de evaluarea atitudinii părinților față de vaccinare. Această evaluare se face în primă fază în prima zi a cursului, printr-un chestionar auto-aplicat de către personalul medical care participă în proiect și printr-un sondaj în rândul părinților. Pentru a măsura felul în care atitudinea părinților s-a modificat în urma proiectului, sondajele vor fi repetate la 12 luni.

Dacă doriți să vă sprijinim în eforturile dumneavoastră de a oferi părinților informațiile de care au nevoie utilizând cele mai potrivite modalități de a-i convinge, alăturați-vă acestui proiect, prin completarea unui scurt formular de înregistrare pe care îl găsiți aici: https://forms.gle/myCDDtTYFHmkfmYp8.

Credeți că îl puteți completa și trimite până pe 1 martie? Ne-ar ajuta foarte mult pentru organizarea cursurilor astfel încât cât mai mulți dintre dumneavoastră să poată participa.

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro