Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov (SCJU) a fost amendat de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) cu suma de 12.100 de lei pentru neregulile constatate în urma controlului efectuat la unitatea medicală, a declarat directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică, dr. Camelia Defta.

Cea mai mare sancţiune, în sumă de 10.000 de lei a fost dată pentru nerespectarea procedurilor privind schimbul de gardă de la Spitalul Tractorul, secţie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, din data de 7 martie, când medicul Eva Ionel a schimbat garda cu o colegă de la un spital din Sfântu Gheorghe, aceasta lăsând o bătrână de 82 de ani să plece din spital, în papuci şi halat şi care a fost găsită după o zi, decedată, pe un câmp de la marginea Braşovului.

O altă sancţiune, în sumă de 1500 de lei, a fost dată pentru nerespectarea procedurilor privind transportul pacienţilor de la un spital la altul, după ce şoferul unei ambulanţe a fost surprins transportând trei bolnavi înghesuiţi în aceeaşi ambulanţă, în loc de unul. A treia sancţiune în valoare de 600 de lei a fost aplicată pentru nereguli privind colectarea deşeurilor medicale.

Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă dr. Adrian Albotă a precizat că amenda de 12.100 de lei va fi contestată, după cum a decis Consiliul Director al spitalului.

Direcţia de Sănătate Publică Braşov a amendat, de asemenea, în cursul săptămânii, Spitalul Orăşenesc din Zărneşti cu suma de 5000 de lei, după ce o pacientă a sesizat faptul că imediat după ce a născut copilul nu a fost îngrijit corespunzător de personalul medical, acesta fiind transferat în stare gravă la Maternitatea din Braşov. De asemenea, Ambulanţa a fost amendată cu suma de 1000 de lei, pentru nerespectarea dispoziţiilor legale în vigoare privind procedura de preluare a cazurilor de urgenţă.

AGERPRES

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro