Norme Coca 2023 - 2024

DSP Neamţ a amendat medici de familie pentru nerespectarea regulilor legate de colectarea deşeurilor.

În perioada 15 februarie – 15 martie, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Neamţ a desfăşurat un control la cabinetele medicilor de familie şi ale medicilor specialişti, vizând mai multe aspecte, printre care gestionarea deşeurilor, vaccinările sau respectarea prevederilor legislaţiei legate de tutun.

“Membrii din comisia de control au fost nevoiţi să suspende activitatea unuia dintre cabinetele verificate, din Tîrgu Neamţ, întrucât prezenta mai multe nereguli care nu permiteau desfăşurarea activităţii în condiţii optime. De asemenea, s-au acordat trei amenzi, în valoare de 600 de lei fiecare, la trei cabinete ale medicilor de familie, şi s-au dat două avertismente”, a precizat medicul Dan Morenciu, managerul DSP Neamţ.

Cele trei amenzi au fost acordate pentru nerespectarea modului de colectare pe categorii, de depozitare, transport şi tratare a deşeurilor provenite din activităţile medicale, în conformitate cu reglementările legale în vigoare, precum şi pentru absenţa evidenţelor de gestionare a deşeurilor provenite din activităţile medicale, la nivelul unităţilor medicale, şi al celor care asigură transportul, tratarea şi incinerarea acestora.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro