Ar trebui să beneficieze de analize gratuite, dar plătesc pentru ele. În spitalele de stat din Oradea banii pentru radiografiile gratuite ajung doar pentru o zi. Bolnavii care nu vor să stea săptămâni la rând pe listele de aşteptare scot bani din buzunar.

Pacienţii care au nevoie urgentă de radiografii trebuie să plătească până la 60 de lei pentru aceste examinări. Asta în condiţiile în care bugetul alocat de Casa de Asigurări de Sănătate Bihor nu reuşeşte să acopere nici măcar un sfert din solicitările primite de la bolnavi.

Reprezentanţii CAS dau vina pe fondurile insuficiente şi spun că nu au cum să îi ajute pe oameni. Pacienţii care nu au bani pentru aceste investigaţii îngroaşă listele de aşteptare, care în Bihor, se întind chiar şi pe trei luni. Medicii spun că amânarea acestor analize poate afecta grav starea de sănătate a bolnavilor.

redactor: Florina Fofiu

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro