Conducerea Spitalului Județean de Urgență (SJU) Ploiești a demarat o anchetă care se desfășoară în paralel cu cea dispusă, marți, de ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, în urma declarațiilor unui medic primar de chirurgie generală apărute în presă privind condițiile în care se desfășoară activitatea în această unitate sanitară.

Managerul spitalului, Adrian Strâmbeanu, a afirmat că, la nivelul unității, a fost declanșată o anchetă internă în cadrul căreia medici specialiști, șefii de secții de pe disciplinele chirurgicale și colegii chirurgului Dan Oprea trebuie 'să confirme sau să infirme cele afirmate de domnul doctor'.

'O afirmație izolată a domnului doctor este o părere care trebuie confruntată cu a colegilor, cu a șefilor de secție, cu a directorului medical și cu realitatea existentă', a spus Strâmbeanu.

Potrivit acestuia, chirurgul Dan Oprea i-a înaintat o adresă în care arăta că este 'epuizat fizic și psihic'.

'Am o adresă de la domnul doctor, o solicitare către manager, care a fost făcută în aceeași zi sau la o zi diferență după acest memoriu, în care îmi spune că este epuizat fizic și psihic, că starea de sănătate nu-i mai permite să intervină operator vizavi de pacienții de urgență și că dorește să nu mai fie prins în gărzile de la Spitalul Județean pe chirurgie', a afirmat Strâmbeanu.

În acest context, el a arătat că afirmațiile respectivului doctor au fost făcute 'într-o stare psihică și fizică nefavorabilă' și că acestea trebuie probate.

'Adevărurile trebuie probate. (...) Până atunci sunt supoziții și sunt afirmații ale domnului doctor. Faptul că ele au fost făcute într-o stare psihică și fizică nefavorabilă, așa cum scrie dânsul negru pe alb în adresa pe care mi-o trimite mie, ca manager, face ca medicul de medicina muncii și specialiștii în domeniile de specialitate unde vor fi făcute examenele pentru a stabili starea de sănătate a domnului doctor vizavi de posibilitatea a de a mai intra în gărzi sau de a nu mai intra în gărzi, să fie factorii care adunați vor duce la concluzia firească', a declarat Strâmbeanu. 

Ministerul Sănătății a dispus, marți, demararea unei anchete la Spitalul Județean de Urgență Ploiești în urma unor declarații ale medicului primar chirurgie generală Dan Oprea, apărute în presă.

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului, echipa de control este formată din Corpul de Control a Ministrului Sănătății și reprezentanți ai DSP Prahova.

Respectivul medic spune, într-o scrisoare deschisă care îi este atribuită, că se face vinovat de malpraxis în fiecare zi.

"Noi folosim bisturie electrice de unică folosință de zeci de ori. Ață cu ac sertizat se găsește sporadic, de bază fiind tot ața din timpurile doctorului Andreoiu. Pense LigaSure? Un lux sporadic. Disector ultrasonic — rachetă cosmică... Halate, câmpuri moi, de pe vremea lui Pazvante. (...) Dacă vrei să tratezi un bolnav, nu reușești să folosești aceeași schemă de tratament măcar 6-7 zile. Îți vine să urli când zilnic ți se schimbă antibioticele din farmacia spitalului. Dacă dai un anticoagulant, zilnic schimbi cu altul, deși ești conștient că este malpraxis", se arată în scrisoare.

O comisie de la Ministerul Sănătăţii a venit astăzi în control la Spitalul Judeţean din Ploieşti pentru a verifica dacă declaraţiile medicului sunt justificate.

Citeste si :

ACUM: Cine mai are curajul sa spuna asta ?

Ministerul Sanatatii face ANCHETA la Spitalul Judetean Ploiesti, dupa ce un medic ar fi acuzat cazuri de malpraxis

 

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro