Anchetă la Maternitatea Elena Doamna din Iaşi. O tânără de 19 ani cu sarcină extrauterină este în stare gravă, sustinută doar de aparate la terapie intensivă, după ce a fost operată de trei ori în numai 24 de ore. Si asta pentru că medicii nu reuseau să îi oprească hemoragia puternică. La a treia interventie, care a durat cinci ore, medicii de la maternitate au chemat în ajutor chirurgi de la Spitalul Sfântul Spiridon.

Video:
Original Video

Tânăra din Botoşani a ajuns la maternitatea din Iaşi la sfârsitul săptămânii trecute. Avea o sarcină extrauterină ce îi punea viata în pericol si i s-a recomandat o întrerupere. Medicii de la maternitatea „Elena Doamna” i-au administrat initial un tratament medicamentos pentru eliminarea sarcinii. Fără efect însă. Astfel încât au decis că trebuie să intervină chirurgical. Pentru că nu au reusit să oprească hemoragia după prima operatie, medicii au fost nevoiti ca în 24 de ore să mai intervină chirurgical de două ori.

„Postoperator, starea pacientei a fost stabilă. În cursul dimineţii de 25 martie s-a hotărât reintervenţia în cadrul unei echipe multidisciplinare alcătuită din ginecologi, chirurgi vasculari, chirurgi generalişti, pentru reevaluarea hemostazei,” a declarat Mădălina Nour Ciuhodaru, purtătorul de cuvânt al Maternităţii „Elena Doamna” Iaşi.

După a treia interventie care a durat cinci ore, pacienta a fost transferată în stare gravă la Spitalul Sfantul Siridon unde se află în continuare la terapie intensivă.

„Pacienta este în disfuncţie organică multiplă, fiind intubată şi ventilată mecanic, cu funcţiile susţinute de aparate. Nu a mai sângerat , dar prognosticul se păstrează în continuare extrem de rezervat,” a spus Gabriel Perianu, medic la Spitalul „Sfântul Spiridon” Iaşi.

Familia tinerei a făcut o plângere la Ministerul Sănătătii.

„M-au întrebat alţii dacă voi căuta vinovatul. Nu voi căuta niciun vinovat pentru că noi vrem să căutăm adevărul. Asta este cel mai important. Sunt sigur că forurile superioare vor lua măsuri despre acest caz,” spune prietenul tinerei.

Medicul care a realizat interventiile nu a dorit să comenteze personal acuzaţiile care i se aduc.

„Momentan are loc o anchetă, până nu vom avea aceste rezultate nu putem şti ce măsuri sau dacă acestea se vor impune,” a adăugat purtătorul de cuvânt al Maternităţii „Elena Doamna” Iaşi.

Familia tinerei spune că în functie de evolutia stării de sănătate a acesteia va decide dacă este cazul să depună reclamatii la Colegiul Medicilor sau la Parchet.

 Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro