Norme Coca 2023 - 2024

Agenţia Naţională de Integritate a cerut Parchetului Judecătoriei Sector 1 să verifice un posibil conflict de interese în cazul directorului Şcolii de Sănătate Publică, Cristian Vlădescu. Potrivit ANI, Vlădescu a fost manager al unui proiect POSDRU în care instituţia pe care o conduce era beneficiar şi a obţinut astfel peste 216.000 de lei.

Agenția Națională de Integritate a precizat luni, într-un comunicat de presă, că a constatat în cazul lui Cristian Vlădescu încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie penală, întrucât în timpul exercitării funcţiei, „având un interes de natură patrimonială, a participat la luarea unei decizii prin care s-a realizat un folos material pentru sine”.

Sursa citată susţine că Vlădescu, în calitate de director al Şcolii Naţionale de Sănătate a semnat un contract pentru acordarea unei finanţări nerambursabile de către Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AMPOSDRU) pentru implementarea Proiectului „Promovarea incluziunii sociale prin dezvoltarea resurselor umane şi instituţionale din asistenţa medicală comunitară”.

Beneficiarul proiectului a încheiat apoi cu Cristian Vlădescu, în calitate de „prestator”, o convenţie civilă pentru poziţia de manager proiect, în condiţiile în care acesta era şi reprezentantul Şcolii Naţionale de Sănătate Publică.

ANI susţine că, în perioada 19 iunie 2009 - aprilie 2012, Cristian Vlădescu a obţinut venituri în valoare de 216.418 de lei, în calitate de manager de proiect.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro