O noua propunere legislativa interzice scutirile din motive religioase pe care parintii le invocau in retragerea de la programul de vaccinare a elevilor, in scolile publice din statul New York.

"Acest proiect de lege ne va asigura că fiecare copil din stat este vaccinat în mod corespunzător, nu doar pentru a fi protejat, ci pentru a proteja comunitatea din jurul lor", a spus Jeffrey Dinowitz, membru al Adunarii, citat de Sputnik.

Conform Departamentului de Sanatate din New York, cel puțin 285 de școli din New York au avut o rata de imunizare mai mica de 85%, în 2014. Parlamentarii americani au lansat mesaje pe aceasta tema, dupa ce țara a înregistrat primul focar de rujeola din ultimii 15 ani. 170 de școli au avut o rata de imunizare sub 70%, a adăugat Dinowitz. O legislație similară a fost adoptată în statul american California, pe 30 iunie 2015, în ciuda opoziției imense a militantilor anti-vaccin.

Criticii vaccinarilor obligatorii sustin ca ar avea dovezi ca multe vaccinuri sunt inutile și nesigure.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro