Norme Coca 2023 - 2024

Antibioticele prescrise de medici copiilor pot cauza infecţii bacteriene la copii. Infecţiile cauzate de excesul de antibiotice se manifestă prin cazuri severe de diaree, febră şi crampe abdominale, potrivit unui nou studiu.

Cercetătorii au descoperit că 71% din infecţiile intestinale de care suferă copii cu vârsta între 1 an şi 17 ani au avut loc imediat după ce au luat antibiotice prescrise de medici pentru a trata alte boli. Copiii au primit antibiotice pentru infecţii ale urechii, ale sinusurilor sau respiratorii, notează „Detroit Free Press“.
Cercetări anterioare au demonstrat că cel puţin 50% din antibioticele prescrise copiilor sunt pentru infecţiile respiratorii, multe dintre aceste infecţii neavând nevoie de tratament cu antibiotice, conform unui raport al Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din SUA (CDC). Aproape 17.000 de copii americani suferă de colită cauzată de infecţia cu „Colostridium difficile“ (colită pseudomembranoasă), potrivit CDC.
Acest studiu nu a descoperit nicio diferenţă notabilă între infecţiile băieţilor şi ale fetelor, totuşi, a demonstrat că bebeluşii de 1-2 ani sunt mai supuşi riscului. Cercetarea a demonstrat o asociere clară între tratamentul cu antibiotice şi infecţia cu „Colostridium difficile“.
Antibioticele sunt un factor de risc major în cazul infecţiilor intestinale bacteriene şi pentru copii şi pentru adulţi. Antibioticele pot distruge bacteriile benefice din intestine care ajută la protejarea de infecţii, făcându-i vulnerabili la „Colostridium difficile“.
Este foarte important să limităm prescrierea antibioticelor pentru a proteja sănătatea copiilor noştri. Atunci când antibioticele sunt prescrise incorect, copiii sunt supuşi unui risc inutil de a contacta infecţii rezistente la antibiotice, cum este şi colita pseudomembranoasă sau altele“, notează în comunicatul de presă a CDC, dr. Tom Frieden.
Părinţii nu ar mai trebui să solicite antibiotice pentru copii lor, iar doctorii ar trebui să respecte instrucţiunile stricte de prescriere a antibioticelor, continuă CDC în comunicat.
 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro