Norme Coca 2023 - 2024

Oamenii de știință au pus la punct un dispozitiv de vizualizare a venelor prin piele, ceea ce i-ar ajuta pe asistenții medicali să ia sânge mai ușor pacienților cu vase de sânge mai puțin evidențiate.

Dispozitivul funcționează pe baza luminii infraroșii, care localizează sângele. Este folosit, de pildă în Australia, pentru a stimula donatorii. Precizia la recoltare reduce anxietatea, iar oamenii – în special tinerii - sunt încurajați astfel să revină pentru a dona sânge, scrie techcrunch.com.

Mecanismul de vizualizare a venelor funcționează pe baza unei surse de lumină infraroșie care este aplicată unei zone a corpului unde există hemoglobină dezoxigenată. Aceasta absoarbe lumina și pune în evidență venele, al căror contur se va vedea în verde fluorescent. Iată cum funcționează sistemul:

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro