Norme Coca 2023 - 2024

Sub pretextul că banii din sistemul de sănătate să fie cheltuiți mult mai eficient și transparent, s-a lansat cardul de sănătate, care la prima vedere ar trebui să fie în favoarea asiguraților. Dacă stăm puțin și privim mai departe de „în favoarea asiguraților”, vom vedea că acest card a fost lansat cu un scop și este numai aparent în favoarea noastră.

După cum bine știți, pe cardul de sănătate vor fi trecute date importante, precum: nume, prenume, CNP, cod unic de identificare în sistemul de asigurări, numărul cardului național de sănătate, diagnostice medicale cu risc vital și boli cronice, grupa sanguină și Rh-ul, acceptul exprimat în timpul vieții de a dona organe după deces, numele medicului de familie și datele lui de contact.

„Jocul” companiilor de asigurări

Aceste date vor fi de interes vital pentru anumite instituții și organizații. De exemplu, la Consiliul European există o presiune imensă din partea firmelor de asigurări pentru a deveni legal accesul la informațiilor despre sănătatea oamenilor. Forța financiară uriașă a acestora face ca datele despre posibilele boli ale oamenilor să ajungă la ei pe birou pentru ca ei să știe dacă fac sau nu polițele de asigurare și la ce preț. Astfel, există riscul discriminării persoanelor pe baza informațiilor personale asupra stării de sănătate, atâta vreme cât acestea nu sunt protejate.

Traficul de organe

Medicii sunt și ei oameni. Dacă ne uităm la istoria sex. XX, vom observa că medicii erau cei care făceau experimente în lagărele de concentrare naziste, medicii erau cei care făceau abuzuri în domeniul psihiatric. Și în cazul transplantului de organe tot medicii pot să ajungă la abuzuri dacă legea și autoritățile permit și încurajează. Cardul cu microcip asta face.

Odată cu acceptul exprimat în timpul vieții de a dona organe după deces, vom intra în circuitul european și vom trimite organe disponibile spre alte țări. Întrebarea care se pune este: cui vor folosi organele luate de la români? Ce bani și ce organizații sunt în joc? Cine va apăra „prostimea” de cei care vor dori să le comercializeze organele, pe milioane și milioane de euro sau dolari?

Ca să înțelegem mai bine: în Spania, unde există acordul prezumat din partea familiei pentru prelevarea de organe, s-a ajuns la puternice discriminări împotriva imigranților, care nu au familiile alături de ei. Deci nu are cine să-i apere de rețele de „transplant de organe”. Există un comerț ilicit cu organe de transplant, este dovedit, iar acordul prezumat, așa cum este prevăzut în România, ridică mari semne de întrebare.

Ultimul exemplu este cel al A1H1 (gripa porcină). În acest moment s-a dovedit că cei care au întreținut spaima au avut contracte cu firmele care au produs vaccinurile.

Jaful secolului

Odată cu cardul, se introduce o nouă taxă, fără ca populația să fie întrebată, deși românii plătesc asigurările de sănătate.

Cardul de sănătate este „arma” cu care guvernanții vor să scoată de la români sume uriașe de bani, un „furt al secolului” săvârșit în dauna celor care plătesc legal asigurările de sănătate, dar nu vor card de sănătate.

Decizia guvernanților noștri, pe care nu o contestă vehement nici televiziunile, nici opoziția parlamentară, este halucinantă: cei care plătesc din salariu sau pensie serviciile medicale de stat, dar nu vor card de sănătate, vor plăti toate serviciile medicale de care au nevoie. Altfel spus, românii care nu vor card de sănătate vor plăti de două ori asistența medicală. De asemena, cardul de sănătate poate chiar împiedica accesul la serviciile medicale.

Potrivit hotărârii de Guvern, contravaloarea cardului de sănătate va fi suportată de asigurat, adică și obligatoriu și plătit de „prostime”. Medicii de familie vor trebui să plătească și ei pentru cititoarele de carduri și să aibă internet de bandă largă pentru a avea legătură cu sistemul informatic.

Cardul de sănătate un eșec

În Marea Britanie, s-au pierdut datele a 93% dintre asigurați. Germania a dat 1.7 miliarde de euro pentru implementarea parțială a unui astfel de sistem și acum l-au oprit.

De ce pornim noi ceva ce nemții au oprit? Cine are interese în a controla românii și la capitolul sănătate și organe?

Ce am scris aici nu trebuie să credeți pe cuvânt, ci trebuie să vă gândiți că tot ce am scris eu aici este spus de un medic din sistemul medical românesc și nu de un oarecare medic, ci de către Dr. Vasile Astărastoae, președintele Colegiului Medicilor din România.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro