Norme Coca 2023 - 2024

Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România (APC România) și Asociația Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) au semnat un parteneriat de colaborare în cadrul campaniei "Fii un pacient activ!" pentru informarea pacienților asupra drepturilor pe care le au sub legislația românească și europeană.

Foto: (c) Alex MICSIK / AGERPRES FOTO

Potrivit unui comunicat de presă al APMGR remis miercuri AGERPRES, cele două organizații vor colabora în vederea realizării unei imagini corecte și clare a drepturilor de care beneficiază consumatorii din România în calitate de pacienți.

"Dreptul la informare al consumatorilor este un drept fundamental, care este prevăzut atât în legislația națională, cât și în cea europeană, iar APC România prin activitățile și acțiunile sale a urmărit întotdeauna respectarea de către operatorii economici și instituțiile statului a drepturilor și intereselor economice ale consumatorilor. Informarea pacienților asupra tratamentelor medicale existente, precum și asupra accesibilității la acestea constituie o prioritate a APC România în această campanie de informare", a declarat conf. univ. dr. Stanciu Costel, președintele APC România, potrivit comunicatului de presă.

APC România și APMGR au agreat să desfășoare acțiuni de informare adresate beneficiarilor de servicii medicale și personalului din sistemul medical, precum și informări de presă sau informări directe către pacienți prin broșuri informative și workshop-uri dedicate.

"O corectă informare a pacienților stă la baza oricărui tratament medical de succes și este unul dintre obiectivele principale ale APMGR. În acest sens, am lansat recent propria campanie de informare "Medicamentele generice: eficiență, siguranță și calitate la un preț mai mic", cu susținerea Ministerului Sănătății și a ANMDM și susținem campania APC România "Fii un pacient activ!". Sperăm că aceste demersuri vor ajuta românii să-și cunoască mai bine drepturile ca pacienți europeni, astfel încât să poată beneficia de tratamente de calitate, adaptate nevoilor lor terapeutice", a declarat Laurențiu Mihai, director executiv al APMGR, citat în comunicat.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro