Creșterea vânzărilor de telefoane inteligente din întreaga lume a schimbat dramatic modul în care mulți oameni își trăiesc viața. Smartphone-urile oferă acces instantaneu la toate tipurile de informații și instrumente, indiferent că ești acasă sau în deplasare. Telefoanele inteligente au schimbat modul în care oamenii interacționează cu diferite servicii, modul în care gestionează diferite situații și au schimbat fața comunității întregi.

Sănătatea nu este diferită. Se estimează ca există circa 100.000 aplicații medicale pe piață, acestea vizând sute de condiții, boli și alte probleme de sănătate. Cu toate acestea, nu există un sistem riguros sau un standard, care să îți garanteaze cât de utile, de încredere sau în ce condiții de siguranță poți folosi o apllicație.

Aplicații testate de oameni reali

My Health Apps a încercat să remedieze această deficiență prin crearea unui hub online unde a reunit aplicații din întreaga lume, testate de pacienți, asociații sau alte organizații din domeniul sănătății.

Aplicațiile au fost sortate și clasificate pentru a fi mai ușor identificată aplicația potrivită. Utilizatorii pot naviga în funcție de categorie, platformă (android sau iphone) sau limbă. Iar întregul hub este gratuit, ca și majoritatea aplicațiilor recomandate.

Cum asistența medicală continuă să se mute către lumea digitală, pacienții vor beneficia de tot mai multe soluții gratuite și performante pentru nevoile lor.

Schimbările din era digitală pot oferi acces mai bun la îngrijire persoanelor cu probleme de mobilitate sau celor cu dificultăți de învățare și poate permite personalizarea asistenței medicale într-un mod nou, fără precedent.

Evoluția digitală este și va rămâne aici. Dezvoltări de tipul My Health Apps sunt un mare pas înainte în această evoluție, valorificând cea mai recentă tehnologie și folosind-o în beneficiul pacienților din întreaga lume.

Aplicațiile nu sunt doctori

My Health Apps este un instrument util în îndrumarea pacienților către aplicații utile și fiabile. Cu toate acestea, utilizatorii trebuie să rămână conștiințe să aplicațiile nu pot înlocui sfatul medical profesionist.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro