Norme Coca 2023 - 2024

Directorul executiv al Asociatiei Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), Laurentiu Mihai, a declarat joi, pentru AGERPRES, că modificarea taxei clawback constă în aceea că producătorii de medicamente generice vor plăti o taxă clawback redusă.

Foto: (c) ALEX TUDOR / AGERPRES ARHIVA

"Modificarea taxei constă în aceea ca producătorii de medicamente generice vor plăti o taxă clawback redusă, formula de calcul tinând cont că pretul genericelor, prin lege, este limitat la maximum 65% din pretul medicamentului original", a explicat directorul executive al APMGR.

Potrivit acestuia, reprezentanții Ministerului Sănătătii au confirmat joi, în urma întâlnirii cu APMGR, modul de calcul diferențiat al taxei clawback pentru medicamentele generice.Potrivit APMGR, încurajarea consumului de medicamente generice rămâne singura soluție realistă de asigurare a accesului la tratament al tuturor pacientilor, în conditii de mentinere sub control a costurilor publice, asociatia solicitând autorităților să considere, pe termen mediu, excluderea producătorilor de medicamente generice de la plata taxei clawback.

AGERPRES/(AS — autor: Roberto Stan, editor: Florin Marin)

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro