Norme Coca 2023 - 2024

Companiile Apple şi Facebook plătesc pentru servicii de recoltare şi congelare a ovulelor angajatelor care vor să amâne momentul în care vor avea un copil, într-o cursă pentru a atrage cei mai buni specialişti în rândurile salariaţilor lor, informează Reuters.

Începând din ianuarie 2015, Apple va plăti până la 20.000 de dolari pentru proceduri de recoltare şi stocare a ovulelor angajatelor, inclusiv celor care lucrează cu program redus, care doresc să folosească astfel de servicii din alte motive decât medicale.

"Continuăm să extindem beneficiile oferite de noi femeilor, cu o nouă politică privind concediul de maternitate, pe lângă congelarea şi stocarea ovulelor ca parte a implicării noastre în tratarea infertilităţii. Vrem să le ajutăm pe femeile care lucrează la Apple să realizeze cel mai important lucru din viaţa lor având grijă de cei dragi şi crescându-şi familiile", potrivit unui comunicat al Apple.

Potrivit NBC News, Facebook a demarat de curând un program prin care achită costurile procedurilor de recoltare şi congelare a ovulelor din motive non-medicale, devenind unul dintre cei mai mari angajatori din industria IT care oferă aceste beneficii.

O purtătoare de cuvânt a companiei a spus că Facebook a început să plătească pentru aceste servicii din luna ianuarie, ca urmare a cererilor venite din partea angajatelor, printre alte motive.

Congelarea ovulelor este un serviciu scump, dar foarte cerut de femei, permiţându-le să amâne momentul în care vor avea copii. Procedura este folosită şi de femeile care trebuie să urmeze tratamente care pot afecta fertilitatea, cum sunt terapiile împotriva cancerului.

Costurile unei astfel de proceduri se ridică până la 10.000 de dolari, la care se adaugă 500 de dolari pe an pentru stocare.

Companiile din Sillicon Valley, în lupta lor pentru cei mai buni specialişti, oferă o nouă serie de beneficii privind planificarea familială. De exemplu, Apple plăteşte o parte din cheltuielile necesare procesului de adoptare a unui copil.

"Congelarea ovulelor le oferă femeilor mai mult control", a declarat Jennifer Tye, care se ocupă de marketing pentru Glow, o aplicaţie pentru telefoane mobile care ajută femeile să evite o sarcină sau să conceapă un copil.

Informaţiile privind aceste beneficii acordate femeilor au declanşat o dezbatere aprinsă pe reţelele de socializare online. Unii comentatori spun că aceste companii ar trebui să se concentreze pe crearea unui culturi mai echilibrate, care să ofere mai multă flexibilitate celor care devin părinţi pentru prima dată.

Apple oferă de curând noi beneficii pentru părinţi, inclusiv concediu extins. Facebook a anunţat că oferă patru luni de concediu plătit atât pentru mame, cât şi pentru taţi.

Sursa: Mediafax

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro