Direcţia de Sănătate Publică a solicitat 89 de burse pentru medicii rezidenţi din judeţul Tulcea, alţi 15 medici rezidenţi urmând să nu primească acest drept financiar pentru luna anterioară din diferite motive. Directoarea DSP, Laurenţia Militaru, a declarat că cei 15 medici rezidenţi se află fie în concediu de odihnă ori în cel maternal, fie efectuează stagii în străinătate, cu aprobarea autorităţilor judeţene şi naţionale.

"În primele luni de acordare a acestui drept s-au înregistrat întârzieri, dar nu au existat sesizări din partea beneficiarilor. Este drept că toate eventualele lor nemulţumiri se rezolvă foarte repede", a menţionat Laurenţia Militaru.

Potrivit acesteia, cei mai mulţi medici beneficiari ai burselor acordate de Guvern, respectiv 77, sunt angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă, restul fiind salariaţi ai unităţii spitaliceşti din oraşul Măcin şi ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

De la începutul anului, medicii şi farmaciştii rezidenţi care au venituri mai mici de 3.000 de lei primesc lunar burse de rezidenţiat în cuantum de 670 de lei, măsura luată de autorităţi având drept obiectiv atragerea tinerilor în sistemul de sănătate din România. AGERPRES

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro