Norme Coca 2023 - 2024

Echipele de intervenţie ucrainene au găsit 181 de cadavre din totalul de 298 de persoane aflate la bordul avionului Malaysia Airlines prăbuşit joi în estul Ucrainei, în regiunea Doneţk, a anunţat serviciul pe site-ul său de Internet, relatează Ukrainian News Agency, în pagina electronică. Căutările au început joi la ora 17.40, dar au fost împiedicate de separatişti, afirmă serviciile de salvare.

Printre victimele incidentului aviatic se află și un român, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe. Este vorba de un student la Universitatea de Medicină și Farmacie.

Aproximativ 100 dintre pasagerii avionului Malaysia Airlines care s-a prăbuşit în Ucraina erau cercetători de top, medici şi activişti aflaţi în drum către o conferinţă internaţională pe tema SIDA care începe în acest weekend la Melbourne, scriu vineri mai multe ziare australiene importante.

Potrivit unor informaţii neconfirmate publicat de cotidianul The Star, la bordul avionului se afla şi bunica vitregă a premierului malaysian Najib Razak, în vârstă de 83 de ani.

Pe de altă parte, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat pe Twitter că unul dintre membrii săi, Glenn Thomas, se afla la bordul avionului prăbuşit, scrie Mediafax. 

Zborul MH17 era coordonat de patru piloţi, doi căpitani şi doi copiloţi, potrivit BBC, cei doi căpitani numărându-se printre cei mai experimentaţi piloţi ai companiei. Unul dintre ei era instructor pe avioanele Boeing 777 şi niciul nu zbura pentru prima dată pe ruta respectivă.

Unii pasageri nu s-au mai îmbarcat în avionul malaysian prăbuşit în estul Ucrainei fie pentru că au întârziat, fie din dorinţa de a face economii sau de a călători împreună cu familia şi nu le vine să creadă că au ratat tragicul zbor în care au murit 298 de persoane.

Potrivit Ministerului malaysian al Transporturilor, la bordul avionului se aflau 173 de pasageri olandezi, faţă de 154 cât anunţase compania Malaysian Airlines în noaptea de joi spre vineri.

Potrivit Ministerului ucrainean de Externe, care acuză separatiştii că au doborât avionul cu o rachetă Buk, aeronava zbura la o altitudine de 10.000 de metri. Totodată, un expert britanic, Simon Calder, citat de BBC, susţine că avionul zbura "la cea mai joasă altitudine permisă legal". Guvernul ucrainean a desemnat o comisie să investigheze accidentul.

Avionul malaysian Boeing 777 era urmărit de două avioane de luptă ucrainene înainte de prăbuşire, a anunţat vineri postul de televiziune rus Pervîi Kanal, potrivit agenţiei Itar-Tass. Un controlor spaniol de trafic aerian, angajat al aeroportului Borispol din Kiev, a scris într-un mesaj postat pe contul său de Twitter că "două avioane de luptă au fost observate în apropierea avionului cu trei minute înainte de dispariţia acestuia de pe radare", relatează Pervîi Kanal.

Potrivit presei ruse, mai mulţi locuitori din regiunea Doneţk confirmă această informaţie, afirmând că înainte de producerea accidentului au auzit mai multe explozii puternice şi au văzut un avion militar ucrainean în apropiere.

 

A M. A. este singurul român care se afla în avionul doborât aseară în Ucraina.

Din 2012, acesta este student la Universitatea Iuliu Hațieganu din Cluj Napoca

Până să ajungă să studieze în România, Anghel a studiat și la o universitate din Canada, iar în acest week-end trebuia să ajungă la congresul pe teme de combatere a SIDA de la Melbourne.

 

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro