Norme Coca 2023 - 2024

Autoritățile au prevăzut pentru perioada 2014-2020 o finanțare de 114 milioane de euro pentru dotarea inspectoratelor pentru situații de urgență, pe lângă alte alocări necesare activității acestora, a declarat luni șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

“Pot să spun că se lucrează pentru reducerea discrepanței mai ales cu zonele rurale, pentru că în zonele rurale încă este mult de făcut, acolo avem echipajele voluntare ale primăriilor, ale autorităților locale și unde trebuie lucrat încă mult pe creșterea nivelului lor”, a spus Arafat la festivitatea de aniversare a 170 de ani de atestare documentară a pompierilor bucureșteni, care a avut loc la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Dealu Spirii” al Municipiului București (ISUMB).

El a adăugat că, de când au intrat fondurile structurale — 2007—, discrepanțele dintre București și unitățile din teritoriu au început să scadă, însă la București primăria și primăriile sectoarelor au participat foarte bine la dotarea ISU București.

“De când au intrat fondurile structurale, doar în ultimii șapte ani au fost cheltuite 99 de milioane de euro în dotarea inspectoratelor pentru situații de urgență într-un mod echilibrat și oriunde mergeți orice județ a primit mașini noi, a primit echipamente noi”, a arătat Raed Arafat.

Agerpres

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica)



 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro