Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI), dr. Raed Arafat, va participa la dezbateri tehnice despre managementul schimbării în sistemele de urgentă si beneficiile deciziei Parlamentului European de a introduce din 2015 sistemul eCall pentru masini în cadrul unei reuniuni a Asociatiei Europene a Numărului de Urgentă (EENA).

Potrivit unui comunicat al MAI, cea de-a XV-a reuniune a EENA se desfăsoară de miercuri până vineri în Polonia. Subiectul acestei conferinte internationale se află în atentia viceprim-ministrului pentru securitate natională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, care este interesat să aplice cele mai bune practici pentru buna functionare a noului Departament pentru Situatii de Urgentă din cadrul MAI.

În fiecare an conferinta EENA reuneste cei mai prestigiosi specialisti în medicina de urgentă, servicii publice de asistentă în caz de urgentă, autorităti publice, cercetători si reprezentanti ai industriei de profil din Europa, Asia, Orientul Mijlociu, SUA si America de Sud cu scopul de a discuta si de a găsi solutii viabile în domeniu.

Asociatia Europeană a Numărului de Urgentă a fost înfiintată în anul 1999 si numără în prezent 950 de membri reprezentând 44 de tări din întreaga lume. De asemenea, EENA include în componenta sa nouă organizatii internationale de profil, precum si 50 de cercetători în domeniu.

EENA serveste ca o platformă de discutii pentru serviciile de urgentă, autoritătile publice, factori de decizie, cercetători, asociatii si furnizorii de solutii, cu scopul de îmbunătătire a răspunsului în situatii de urgentă, în conformitate cu cerintele cetătenilor.

Pentru a fi în permanentă la curent cu ultimele noutăti si informatii din domeniul medical, abonează-te gratuit la Newsletter trimitând site-ul de care esti interesat(ă) si adresa ta de e-mail la office@la-romania.ro.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro