„E datoria noastră, a tuturor celor din fotbalul românesc, să nu mai permitem ca un asemenea eveniment să aibă loc pe terenul de joc”. E prima reacţie a şefului FRF după moartea lui Patrick Ekeng. Ulterior, Federaţia a anunţat că va face propria anchetă şi că va cumpăra defibrilatoare pentru toate echipele din Liga 1. Foarte bine, dar foarte puţin. E ca şi cum poliţiştii ne-ar dona pistoale în loc să ne păzească.

Medicul nu e obligatoriu
„Datoria noastră” înseamnă, de fapt, datoria nimănui. FRF a devenit preocupată de sănătatea jucătorilor abia după ce s-a petrecut o tragedie. La începutul anului, nu ştia care-i diferenţa între vizele medicale şi asigurările medicale. Clubul Pandurii a cerut ca jucătorii să fie asiguraţi medical cât se află cu lotul naţional, în cantonamentul din Antalya. FRF a răspuns că nu e nevoie, de vreme ce au făcut vizita medicală în ţară.

Cluburile, scutite de CAS
Nu e vorba de o situaţie, e vorba de regulamentul în vigoare. Fotbalul nu e singurul sport cu astfel de probleme, dar e cel mai bogat. În curând, vom afla că e lipsă de medici sportivi. Că au plecat şi ei din ţară, de vreme ce nimeni se pare că ....citeste mai departe.

Sursa

Autor MARIA ANDRIEŞ

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro