Medical Forum Targu Mures 22-23.03.2023

Teoretic, medicii rămân fără plicuri. Practic, medicii ameninţă că vor avea program fix. Dacă tragem linie, socoteala e clară. Pacienţii pierd. Medicilor le este greu să refuze "atenţiile" pacienţilor, pentru că salariile sunt mici

Pregătit cu orice. Fie că e vorba de cafea, ţigări sau bani, pacientul trebuie să ştie, din timp, cam ce preferă medicul.şi cât. Asistentele medicale cunosc cel mai bine cerinţele şefilor. Cifrele şpăgii se ştiu exact. Mai bine chiar decât preţurile consultaţiilor.

Schimbarea legii şi încadrarea medicilor ca funcţionari publici n-a picat deloc bine pentru cadrele medicale. Acum, doctorii ameninţă că vor pleca din spital la ora 14, fara sa mai stea nici măcar un minut peste program. Exact ca funcţionarii publici.

Aşteptarea va fi mare pentru pacienţi. Cadrele medicale susţin că nu vor nimic în plus. Cer numai un salariu.rezonabil. Sindicaliştii sunt de părere că şi medicul îşi merită "bacşişul" lui, aşa cum primeşte ospătarul sau frizerul.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro